HÍREK

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve

A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül az egy évvel korábbit – közölte az MTI-vel kedden a Duna House kedden.

Az ingatlanközvetítő összesítése alapján októberhez képest az éves összevetésnél is jelentősebb, csaknem 12%-os az emelkedés. A fellendülést azzal magyarázták, hogy egyszerre kezdtek eladó otthont keresni azok, akik még az idei támogatásokat szeretnék kihasználni, és azok, akik az újak igénybevételével jövőre szerződnének. Az élénkülés ellenére az eladóknak többet kell várniuk, mire vevőt találnak, lakástípustól és elhelyezkedéstől függően átlagosan legalább 3-4 hónapot.

Az árak többnyire nőttek. A téglaépítésű ingatlanokat 6-18%-kal drágábban lehet eladni tavalyhoz képest, de helyenként majdnem 10%-ot alkudni is lehet. A panellakásokat pedig pár százalékkal olcsóbban kínálják, mint egy éve.

Vidéken a legtöbb vevő az első lakását vásárolta meg a vizsgált időszakban, átlagosan 31,4 millió forintért. A második leggyakoribb vevőkör a befektetőké volt 26,1 millió forintos átlaggal. Míg a legtöbbet, csaknem 51 millió forintot a nagyobb ingatlanba költözők fizették.

Budapesten a befektetői célú vásárlások az összes tranzakció 38%-át tették ki 55,4 millió forintos átlaggal. Az első ingatlanjukat és a nagyobb ingatlant keresők egyaránt 23-23%-kal részesedtek. Tranzakcióik átlagos értéke megközelítette a 40 millió, illetve a 90 millió forintot. Az adásvételek összesítése alapján a fővároson belül a II. kerület volt a legkeresettebb az ingatlanvásárlók körében – tették hozzá.

A Duna House decemberben is élénk forgalomra számít. Becslésük szerint 90-100 ezer adásvétellel zárhatja az ingatlanpiac az évet.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#ingatlanpiac #lakás #adásvétel #Budapest #vidék

ingatlanpiac

Forrás: MTI

ingatlanpiac

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »