HÍREK

Lakásbiztosítás kampány indul jövőre

Félmillió lakásbiztosítás újrakötésére számítanak a jövő márciusi kampányidőszakban

Több biztosító és a Biztosítási Elemző Központ (BEK) által végzett előzetes kutatások alapján akár félmillió lakásbiztosítást is újra köthetnek a 2024. március 1-jétől március 31-ig tartó kampányidőszakban, a lakásbiztosítás díjainak jelentős csökkenése miatt.

Jövő március 1-jén több mint 3 millió biztosítási szerződést, a teljes lakásbiztosítási piacot érintő biztosítóváltási kampány kezdődik. Erre 13 biztosító, több mint 300 alkuszcég és több ezer üzletkötő készül.

Az 1000 fős mintán végzett reprezentatív kutatások alapján az ügyfelek csaknem 20%-a már hallott a kampányról. Közel harmada már most váltásra készül. A legnagyobb váltási hajlandóságot a 25-34 éves korosztálynál mérték. De a nyugdíjasok között is tízből négyen érdeklődnének egy kedvezőbb ajánlat iránt.

A váltani szándékozók csaknem 40%-a a magas biztosítási díjat jelölte meg váltási szándéka indokaként. Több mint 30%-uk pedig úgy nyilatkozott, hogy biztosítója túl magas díjemelésről küldött tájékoztatót.

Bár a kampányra szóló akciós díjakat csak márciusban fogják kiadni a biztosítók, már a jelenlegi díjak között is hatalmas különbségek vannak. A BEK által végzett kalkulációk alapján legtöbbet a családi házzal rendelkezők spórolhatnak majd. A családi házak esetén a nem ritkán 80-100 ezer forintot is elérő éves biztosítási díjak akár a felükre csökkenthetők, vagyis az átlagos megtakarítás évi 40-50 ezer forint is lehet – hívta fel a figyelmet az elemző központ.

A lakásoknál az átlagdíjak valamivel alacsonyabbak, de a BEK szerint itt is elérhető 10-20 ezer forintos éves megtakarítás.

Az elemző központ kitért arra: a biztosítók versenyét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a közvetítői jutalékok csökkentésének előírásával is támogatja. És elvárja, hogy a biztosítók által így elért költségmegtakarítást a társaságok kedvezőbb díjak formájában juttassák vissza az ügyfeleknek. Ez további megtakarítási lehetőséget vetít előre.

A hitellel terhelt ingatlanokra is újraköthető a kampányban

A márciusi váltási lehetőség a hitellel terhelt lakások biztosításaira is kiterjed a biztosítások évfordulójától függetlenül. Márciuson kívül továbbra is csak évente egyszer, az évfordulón lehet majd lakásbiztosítót váltani.

Az összességében mintegy 165 milliárd forintos piacot kitevő lakásbiztosításokat eddig nagyobbrészt személyes értékesítés keretében adták el. Az ügyfelek által igénybe vett szerződéskötési csatornák megoszlása azonban márciusban megfordulhat – írta közleményében a Biztosítási Elemző Központ.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#lakásbiztosítás #kampány #újrakötés

lakásbiztosítás

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »