HÍREK

Sikeres MBH zöld jelzáloglevél aukció

Jelentős túlkereslet az MBH Jelzálogbank zöld jelzáloglevél aukcióján

Sikeres volt az MBH Jelzálogbank keddi zöld jelzáloglevél kibocsátása. A bank az eredetileg hárommilliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-aukcióján csaknem 7,5 milliárd forintos befektetői igény mutatkozott – közölte a pénzintézet kedden.

A hitelintézet november 21-én tartotta idei harmadik zöld jelzáloglevél-kibocsátását. Ennek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2027-es lejáratú, évi 3,5 százalék fix kamatozású zöld jelzáloglevél ötödik sorozatrészletét.

A jelentős túljegyzésre tekintettel a bank végül a maximálisan elfogadható 4,5 milliárd forintot hagyott jóvá.

A bevételből a Jelzálogbank, az MBH bankcsoport tagja kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás mérsékléséhez.

Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a hitelintézet a gazdaságilag volatilis időszakokban is stabil tőkepiaci szereplő, amely idén eddig csaknem 75 milliárd forint értékben bocsátott ki jelzálogleveleket.

Az MBH Jelzálogbank Nyrt. 1998-ban kezdte meg működését FHB Föld-, Hitel- és Jelzálogbank néven. A bank 2018-tól refinanszírozó jelzálogbankként működik. Fő tevékenységi köre ennek megfelelően a jelzáloghitelek refinanszírozása az MBH Csoport tagjai és csoporton kívüli partnerbankok számára, valamint a jelzáloglevél-kibocsátás. Az MBH Jelzálogbank 2023. május 1-je óta a második legnagyobb hazai bankcsoport, az MBH Csoport tagjaként végzi üzleti tevékenységét.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#MBH #jelzálog #bank #zöld #jelzáloglevél #aukció

MBH

Forrás: MTI

ingatlan

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »