HÍREK

A belváros VII. kerülete a legkedveltebb

Kitartanak a pesti belváros mellett az ingatlanpiaci befektetők

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatása rövid időre visszavetette Budapest belvárosi kerületeiben az ingatlanok keresettségét. Tavaly újra élre törtek a belső kerületek a népszerűségi listán – közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel, az ügyfelei között végzett felmérése alapján.

Az ingatlanközvetítő hálózat adatai szerint a főváros VII., VIII. és XIII. kerülete tartozott 2022-ben a befektetők által leginkább kedvelt helyszínek közé.

A befektetési céllal zárult tranzakciók 15 százalékában VII. kerületi ingatlan szerepelt. Erzsébetvárosban átlagosan 760 ezer forintos négyzetméteráron, 72 négyzetméteres átlagos alapterületű lakáshoz jutottak a befektetők. Az ingatlanra fordított összeg átlagosan 54,5 millió forint volt.

Az adásvételek 14 százalékánál VIII. kerületi ingatlan cserélt tulajdonost. Józsefvárosban 780 ezer forintos négyzetméteráron, átlagosan 50 négyzetméteres lakásokat vettek a befektetni szándékozók. Akik átlagban 39,5 millió forintot invesztáltak ingatlanba.

A harmadik legkedveltebb kerület a XIII. volt, itt teljesült az összes befektetési célú vásárlás 10 százaléka. Az ügyfelek egymilliós négyzetméterárat, átlagosan 50,2 millió forintot fizettek, szintén 50 négyzetméteres lakásokért.

A hazai ingatlanpiacon a 2022-es adatok alapján változó intenzitású, mégis jelentős volt a befektetési céllal vásárlók aktivitása a fővárosban és vidéken is – jelezte a Duna House.

Tavaly az ország teljes területén az eladások 27 százaléka befektetési célú volt. Budapesten a tranzakciók 35 százaléka tartozott ebbe a kategóriába. Az idei első négy hónap értékesítési adatai alapján országosan 2 százalékpontos a visszaesés. Míg az idén megkötött budapesti adásvételeknél nagyobb, a fővárosban 31 százalékban vásároltak az ügyfelek lakást vagy házat nem saját célra.

Alapvetően idén is a tavalyihoz hasonló területek iránt érdeklődtek a befektetési céllal vásárlók. Az első négy hónap eladásai alapján holtverseny alakult ki a VII., a IX. és a XIII. kerület között.

Befektetésként idén a legmagasabb négyzetméterárat, 2 millió forintot egy I. kerületi, 74 négyzetméteres, nagyon jó állapotú lakásért adtak. A legtöbbet pedig egy lakható állapotú, XI. kerületi, 236 négyzetméteres polgári lakásért fizetett egy vásárló – közölte a Duna House.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#belváros #kerület #lakás #Dunahouse #befektetés

Forrás: www.mti.hu;  Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

belváros

MTI 2023. május 15., hétfő 13:09

ingatlan

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »