HÍREK

Családtámogatások igénybevétele

Naprakész információkkal segíti a családtámogatások igénybevételét a Minisztérium

Naprakész és részletes információkkal segíti a családtámogatások megismerését és igénybevételét – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

Hornung Ágnes szerint érdemes felkeresni a www.csalad.hu oldalt. Az  oldalon az érdeklődők családtámogatási kalkulátorral, online személyes konzultációval és e-mailes megkeresés útján is tájékozódhatnak. Több mint harminc családtámogatási formáról, közöttük a januártól igénybe vehető új támogatásokról találhatnak információkat.

A kormany.hu-n oldalra feltöltött közlemény szerint hatalmas az érdeklődés a januártól elérhető új családi támogatások iránt. Hetente több ezren érdeklődnek a családoknak járó támogatásokról. Többek között kiemelten a 30 évnél fiatalabb anyák januártól elérhető személyijövedelem-adó-mentességéről -, elsősorban a csalad.hu oldalon kínált szolgáltatások igénybevételével.

A kormány célja, hogy minden helyzetben megvédje a családok támogatásait. Továbbá elősegítse, hogy minél többen élhessenek a világon szinte egyedülálló, többrétű családtámogatási rendszer kedvezményeivel”.

A kormány a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet ellenére január 1-jétől tovább bővítette a családtámogatásokat. Egyebek mellett 30 éves korukig személyijövedelemadó-mentesség illeti meg az ez évtől gyermeket vállaló nőket. Valamint mentesülnek teljes fennálló diákhitel-tartozásuk visszafizetése alól azok a 30 év alatti édesanyák, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vagy azok befejezését követően két éven belül gyermekáldás elé néznek. Havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt vehetnek igénybe a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok.

Továbbra is elérhető a babaváró kölcsön, a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) és az adó-visszatérítési támogatás.

A www.csalad.hu Ügyfélpont menüpontja alatt elérhető online megbeszélésen az érdeklődőket felkészült szakemberek segítik eligazodni a támogatási formákról. A csalad.hu családtámogatási kalkulátora személyre szabott információt ad a támogatási formákról és a jogosultságot is vizsgálja.

Emellett az érdeklődők rendelkezésére állnak a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatai és a kormányablakok.

Hívhatják a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát, ahol szintén tájékoztatást kaphatnak az egyes családi támogatások részleteiről. Olvasható a kormány.hu-n.

Nemcsak a megadott államigazgatási elérhetőségeken, hanem szakértőinktől is ingyenes segítséget kaphatnak a CSOK, Falusi CSOK, babaváró és a támogatott hitelekről és segítünk az igénylésekben. Keress bennünket! +36-30-373-2000, +36-70-791-1313, +36-30-342-6308 vagy Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) és a CSOK támogatás igénylése | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalakon.

#családtámogatások #családi_támogatás #CSOK #SZJAkedvezmény #diákhitel #babaváró

Forrás: www.mti.hu; Lakáshitel megoldások | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

családtámogatások

MTI 2023. február 5., vasárnap 10:40

családtámogatások

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »