HÍREK

16% a prémium magyar állampapír kamata

Varga Mihály pénzügyminiszter úr pénteki Facebook bejegyzése és az ÁKK közlése alapján 16%-ra emelkedik a prémium magyar állampapír kamata.

Az infláció mértékét figyelembe véve talán egy, a magtakarításokat reálértéken tartó, kamatadó mentes befektetési forma. Sok magányszemély, család helyezi el megtakarítását állampapírokba, ami kedvező hozamot biztosít, mindemellett a magyar állam kockázatát is csökkenti a devizaadóssággal szemben.

Az Államadóság Kezelő Központ AKK január 13-i közlése alapján január 19-étől elérhető az új kamatozású megtakarítási forma. A prémium magyar állampapír kamatozásának alapja az előző évi infláció (14,5%).

Az állampapírok mellett a befektetési alapok és a betétek iránt is nőtt az érdeklődés a magánszemélyek részéről. Továbbra is sokan fektetik pénzüket ingatlanokba, mert a folyamatosan növekvő forgalmi érték mellett a bérbeadásból származó bevétel is emelkedik. Az ingatlanok keresésén túl, kedvező lakáshitel megoldásokkal Hitelkalkulátor lakáshitelekhez | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) segítjük a lakásvásárlás iránt érdeklődőket.

#állampapír #kamatemelés #VargaMihány

Forrás: ÁKK honlapja, Varga Mihály Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

állampapír

állampapír kamatemelés

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »