HÍREK

Falusi CSOk továbbra is elérhető

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztésért felelős kormánybiztos január 7-én megjelent Facebook postja szerint 36ezer falusi család otthonteremtését segítette a Falusi CSOK.

A Magyar Falu Program keretében elérhető speciális CSOK támogatás és hozzá kapcsolódó hitel az erre kijelölt preferált 5ezer fő alatti településeken érhető el. A preferált települések listája elérhető: Falusi-csok-telepuleslista-2023.01.01-tol.pdf (zoldlakashitel.hu)

A Modern Falu program keretében sok támogatásban részesültek az önkormányzatok, vállalkozások, családok. Megújult 3ezer km út, önkormányzati intézmény, segítették kisboltok újranyitását és 8ezer kisvállalkozás kapott támogatást Európai Uniós források bevonásával.

A családok otthonhoz jutását segítő Falusi CSOK 2019.július 1-én indult és 2024 végig érhető el. A támogatás használt lakás vagy családi ház vásárlására és korszerűsítésére, bővítésére valamint meglévő ingatlan korszerűsítésére, bővítésére fordítható. (tanya és birtokközpontra is, felétele a lakósház besorolás)

Egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600ezer, két gyermek esetén 2,6 millió Forint, míg három vagy több gyermek esetében 10 millió Forint összegű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a családok.

Meglévő lakás vagy családi ház korszerűsítése esetén egy gyermeknél 300ezer, két gyermek esetén 1,3 millió, míg három vagy több gyermeknél 5 millió Forint támogatást kaphatnak.

A támogatás mellé kedvező hitel is igényelhető, mely használt lakás vagy családi ház vásárlása és felújítása esetén két gyermeknél 10 millió Forint, három vagy több gyermek esetén 15 millió Forint kamattámogatott hitel igényelhető.  Meglévő ingatlan esetében két gyermeknél 5, három vagy több gyermeknél 7,5 millió Forint támogatott hiteligénylésre van lehetőség.

Az ingatlannak egy-kettő-három-négy gyermek esetében 40-50-60-70 m2-nek kell lennie minimálisan. Az igénylőknek büntetlen előéletűnek, köztartozás mentesnek kell lenniük.

A normál CSOK esetében alapvetően 180 nap TB jogviszony szükséges, míg a Falusi CSOK esetében 2 év TB jogiszony az elvárás.

A főbb részeltek mellett sok apró kérdés felmerül a CSOK, Falusi CSOK kapcsán, melyben szakértőink tudnak segíteni. Látogass el a CSOK | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkra vagy hívj bennünket a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

Forrás: Gyopáros Alpár Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Falusi CSOK

 

Falusi CSOK

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »