HÍREK

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban

Újra erősödött a lakóingatlan-piac májusban: országosan 12 519 lakóingatlan cserélt tulajdonost és 140 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott. Az előző hónaphoz képest ez 5%-os emelkedés de még így is 12%-al elmarad a tavalyi május havi forgalmi adatokhoz képest.

 Az ingatlanpiacon az ingatlanárak első negyedévben tapasztalt jelentős emelkedése és folyamatosan dráguló hitelkamatok ellenére sem csökkent egyelőre jelentősen a fizetőképes kereslet.

 Áprilisban a Magyar Nemzeti Bank tényadatai szerint 144,76 milliárd forint összegre szerződtek az ügyfelek, mely alapján az előző évi májusi adatokhoz képest ugyanakkor 16%-kal nagyobb hitelvolumen realizálódott Magyarországon. A hitelpiacot áprilisban és májusban elsősorban az új építésű ingatlanokhoz kapcsolódó hitel kihelyezések erősítették.

 Összességében ebben az évben már több mint 63 ezer ingatlan cserélt tulajdonost, ami átlagosan havi több mint 12 ezer tranzakciót jelent. Az aktív piacon azonban szűkül kínálat és a nehezedő hitelkihelyezések miatt egyre nagyobb szükség van és lesz az eladói – vevői oldalon is a támogató és szakértő közvetítői szakmai segítségre.

 Szakértő támogatás?

A megoldásban a Zöldhitel Csoport szakértői állnak rendelkezésedre.

További részletek a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#Szakértői támogatás  #Újlakás #Hitel  #Növekedés
Forrás: MNB, BÉT, www.zoldhitel.hu

zoldhitel-zold-otthon-energiatakarékos

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napenergia

A Napenergia Plusz Program pályázat

A Napenergia Plusz Program pályázat: minden, amit tudni szeretnél Korábban írtuk, hogy megjelent a Napenergia Plusz program pályázati kiírása. Az alábbiakban igyekeztük összefoglalni a főbb

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
Ingatlanpiac

Újra nőhet az ingatlan- és hitelpiac

Újra növekedési pályára léphet az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben Növekedési pályára léphet újra az ingatlan- és hitelpiac 2024-ben a pozitív gazdasági előrejelzéseknek és a kormányzati

TOVÁBB OLVASOM »
háztartási
napenergia

250E felett a háztartási napelemes rendszer

Energiaügyi Minisztérium: negyedmilliónál több háztartási méretű napelemes rendszer működik már Magyarországon December elejéig meghaladta a 250 ezret a legfeljebb 50KW-os kilowattos háztartási kiserőművek száma Magyarországon.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
Ingatlanpiac

Élénkül az ingatlanpiac év végére

Élénkül az ingatlanpiac az év végéhez közeledve A várakozásoknak megfelelően az év végéhez közeledve élénkül a belföldi ingatlanpiac. 8800-ra becsülhető novemberi tranzakciószám 10%-kal múlja felül

TOVÁBB OLVASOM »